26 Ağustos 2010 Perşembe

Prince Of Persia: Sand Of Time

Prince Of Persia İlk versiyonuyla oyun alemine damgasını vurdu ve (Broderbund/ Jordan Mechner 1991) bugünün birçok 3d Aksiyon Macera oyununa örnek oldu. .(Tomb Raider).Yıllar geçsede hala bugün gibi aklımda Pop`un atmosferi ve onu diğer oyunlardan ayırtan oynanırlığı mistik müzikleri bugünlerde bile unutulmamasına yetti. O zamanlar oyunlarda ışıldayan mumlar görmek büyük bir şeydi. Ben daha yeni C64 almışken Amiga500de Pop 1`i görüp türlü fanteziler yapmıştım.

Yıl 1992 Prince of Persia 2 çıktı ve artık sadece amiga500 ve Pc yoktu o zamanın Tüm konsollarına uyarlandı(Snes Sega Mega Drive…) Pop2 pek de tutulmadı açıkçası getirdiği tek yenilik grafiklerin daha güzel olmasıydı. 3. versiyon olarak karşımıza PoP 3d geldi kimileri Tomb raider kopyası dedi kimileri beğendi yine Pop 1 kadar kaliteli bir yapım olmamıştı açıkçası.

POP:Sands Of The Time

Muhtemelen bu yılın en iyi oyunu diyebiliriz. Oyunu açılısından menu dizaynına kadar büyük emek verildiği belli. Tabiki zamanımız teknolojiside serinin eski oyunlardaki can sıkıcı hataları yok etmiş. Pop`taki oynanırlık hataları tamamen yok olmuş Eski oyunun tek hatası kontrolün çok zor ve ağır olması Eski Pop serilerindeki en can sıkıcı noktaydı.

En büyük yenilik tabi i zamanı geri alabilme kazığa çakılıyorsunuz, onlarca kat çıktınız tek hatada yere çakılıyorsunuz üzülemeyin tek bir tuşla artık zamanı geri alıp hatanızı telafi edebilirsiniz. Ayrıca eski ağır hamleler yapan karakterimizin yerini akrobatik hareketler yapabilen (Abartı derecede:) yeni karakterimiz var. Tabi karşılacağımız düşmanlar ve tuzaklarda buna bağlı olarak zor.

Hikayeye de kısaca değinmek gerekirse

Oyunun girişinde Prensimizin babasının isteği üzerine Dagger Of Time`ı buluyoruz DOT hem bir silah hem de Sand Of The Time Kapısını açan bir anahtar. DOT`un peşinde çok kişi var ama neye yaradığını bilen bir güzel birde büyücü var…

Grafikler belki de Playstation 2`lerimizde bugüne kadar göreceğimiz en iyi grafikler diyebiliriz.Xbox Versiyonunu gören bazı arkadaşlar ps2`de kötü olacağını düşünmüştü ama grafiklerde gerçekten çok kaliteli.
Kamera seçenekleri hem oynanırlığı yükseltmiş hem de göz alıcı efektler oluşturmuş. Müzikler Dogu`nun mistik havasına bu kez rock gitarlarda eklenmiş. .

Ubi Soft Montreal Studios`un POP için Slogan`ı GodFather Of The Games yani Oyunların vaftiz babası. Pop Bu sloganı gerçekten hak ediyor. Evet Jordan Mechner ve Ubi Soft Montreal Studios çok iyi iş başarmışlar. Herkese İyi Oyunlar.

http://rapidshare.com/files/12306146...part1.rar.html
http://rapidshare.com/files/12306721...part2.rar.html
http://rapidshare.com/files/12308853...part3.rar.html
rar şifresi: www.fulloyunarsivi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder